Twitter
LinkedIn
RSS
Facebook
ClickBank1
ClickBank1
GoDaddy.com

Ontdek Hoe Eenvoudig En Verantwoord Beleggen Voor Uw Pensioen is


Verstandig extra pensioen opbouwen

Hoeveel extra pensioen heeft u nodig?

Een werknemer met een normaal loon zal met pensioen terugvallen op maximum 70% van zijn laatste loon. Dat is dus een tekort van ongeveer 500 euro per maand om uw levensstandaard te behouden. Het pensioengat is sterk afhankelijk van uw specifieke situatie. Het kan dus zijn dat uw pension meer dan 1000 euro per maand lager is dan uw laatste netto loon.

Hoeveel moet u sparen voor 500 euro extra pensioen?

Als u tijdens uw pensioen 3% rente kan bekomen op een spaarrekening, dan heeft u 200.000 euro nodig. U krijgt dan 6000 euro rente per jaar, dus 500 euro per maand. Maar 3% is niet vanzelfsprekend. Nu is de rente lager. Het kan zijn dat tijdens uw pensioen de rente op een spaarrekening maar 2% is. Dan zou u 300.000 euro nodig hebben voor 500 euro extra pensioen.

Maar wat is over 28 jaar de waarde van 200.000 euro?

Bij een gemiddelde inflatie van 2.5% zal 200.000 euro maar de helft in waarde hebben. In 2008 was de inflatie heel hoog, namelijk meer dan 5%. Normaal is de waardevermindering van ons geld ongeveer 1,5% tot 3,5% per jaar. Stel dat de gemiddelde inflatie de volgende 30 jaar 2,5% bedraagt, dan zal iemand die nu 37 jaar is maar liefst 400.000 euro kapitaal moeten opbouwen om 500 euro extra pensioen te hebben. Diverse economen verwachten een zeer hoge inflatie in de toekomst. (5%)

Hoe gaat u minstens 200.000 euro bijeen sparen voor uw pensioen?

Met 40 jaar lang pensioensparen (in België) of lijfrenteverzekering (in Nederland) komt u er niet. Ook particulieren kunnen met een beperkt startbedrag een groot kapitaal opbouwen voor hun pensioen. Dit kan enkel als u vroeg genoeg start met de juiste belegging op het juiste moment. Er bestaan diverse fondsen en aandelen die al jarenlang veel beter presteren dan de gewone beursindexen. Waarom zou u in een gewoon fonds van een grootbank beleggen als veel hogere rendementen haalbaar zijn? Op de grafiek hieronder ziet u tot hoeveel 5000 euro groeit op 30 jaar tijd met 20%, 15% en 10% rendement per jaar. De verschillen zijn enorm groot door de samengestelde intrest.

Hoeveel extra pensioen heb ik nodig?

U droomt van een pensioen zonder geldzorgen? Wie niet? Maar economen en politici waarschuwen dat ons wettelijk pensioen niet voldoende zal zijn om onze levensstandaard te behouden. Door de vergrijzing worden de pensioenen gigantisch duurder voor de overheid. Momenteel ontvangt de gemiddelde werknemer voor zijn pensioen minder dan 70% van zijn laatste nettoloon. Dus iemand die 1650 euro netto/maand heeft, zal minder dan 1155 euro pensioen krijgen. Uw koopkracht zal dus gevoelig dalen. Wie denkt de pensioenkloof volledig op te vangen met pensioensparen of een lijfrenteverzekering, maakt zichzelf iets wijs. Daarvoor is het tekort veel te groot.

En de inflatie zorgt ervoor dat het geld op een gewone spaarrekening amper groeit. Als je snel wil berekenen hoeveel spaargeld je nodig zal hebben, vermenigvuldig je het gewenste extra pensioen per maand met 400. Dus voor 1000 euro extra pensioen heeft een echtpaar 400.000 euro nodig, in waarde van nu. Stel dat u op dit kapitaal 3% rente kan krijgen, dan is dit 12000 euro rente per jaar of 1000 euro per maand. Maar door die inflatie (we rekenen maar 2,3%) zal 1 euro van nu over 30 jaar maar de helft waard zijn. Dit is de normale waardevermindering van het geld. Hieronder ziet u wat u nodig hebt om 500 euro/maand extra pensioen te hebben als u:

over 10 jaar met pensioen gaat: 250.000 euro

over 20 jaar met pensioen gaat: 315.000 euro

over 30 jaar met pensioen gaat: 400.000 euro

over 40 jaar met pensioen gaat: 500.000 euro

Een echtpaar dat nu 35 jaar is, zal dus samen 800.000 euro nodig hebben voor een extra pensioen van 1000 euro/maand. Zo’n groot kapitaal sparen is natuurlijk niet mogelijk met een normaal inkomen. Vandaar dat we moeten beleggen. Er is geen andere mogelijkheid. Als u vroeg start met de juiste belegging, kan u wel een groot kapitaal opbouwen.

Wist u dat:

 • weinig mensen in België en Nederland een pensioen ontvangen dat 75% van hun laatste loon bedraagt?
 • verschillende ministers al gewaarschuwd hebben dat het wettelijk pensioen niet zal volstaan?
 • in 2050 er 60% meer 65 plussers zullen zijn?
 • een goede pensioenplanning u later heel wat frustraties en ontgoochelingen kan besparen?
 • u ook al kan beleggen met 500 euro?
 • u eenvoudig kan beleggen zonder beurskennis en zonder er elke week tijd aan te besteden?

Om duidelijk te maken dat vroeg beginnen beleggen zeer belangrijk is, vergelijken we twee verschillende situaties als voorbeeld:

Persoon A start met beleggen op 25 jarige leeftijd met 175 euro. Ieder jaar voegt hij nogmaals 175 euro toe aan zijn belegging. Als hij tot zijn 65ste dit blijft doen met 20% rendement per jaar dan zal hij 1.285.175 euro vergaren. Hij heeft dus 40 maal 175 euro aan het werk gezet, in totaal dus 7000 euro.

Persoon B start tien jaar later op zijn 35ste verjaardag. Maar hij steekt ieder jaar 1000 euro in zijn belegging. Ook tot zijn 65ste. Met eenzelfde rendement van 20% per jaar zal hij uiteindelijk 1.181.882 euro vergaren. Hij heeft hiervoor 30 maal 1000 euro aan het werk gezet, in totaal dus 30000 euro.

Besluit:

Persoon A heeft op zijn 65ste zelfs een groter eindkapitaal hoewel hij op al die jaren maar 7000 euro heeft ingezet. Persoon B heeft 23000 euro meer geïnvesteerd maar heeft op zijn pensioenleeftijd net iets minder eindkapitaal.
Tien jaar later starten vergt dus een ruim vier maal hogere investering om tot hetzelfde resultaat te komen.

Bovendien leert u hoe u kan inspelen op de sterke stijging van de wereldbevolking naar 11 miljard mensen in 2050. En als we later nog andere investeringen ontdekken met een hoog rendement, updaten wij de beveiligde website. We leggen ook alles stap voor stap duidelijk uit, zodat het ook voor de leek verstaanbaar is. U moet de financiële markten niet volgen. Het maakt niet uit bij welke bank u klant bent. Uw bank verdient niets aan deze belegging. Uw kosten zijn hierdoor veel lager dan bij de aankoop van een gewoon fonds van een grootbank.

Hoe kan u ook succesvol beleggen zoals Warren Buffett?

Wij gingen voor u op zoek naar vier kwaliteitsvolle beleggingen met een hoog rendement en lage of geen instapkosten. Ze behalen al meer dan vijftien jaar een hoog rendement van 12 tot 17%. Hiermee bewijzen ze, ondanks soms moeilijke periodes zoals de internetbubbel in 2000, de terreuraanslagen in 2001 en de kredietcrisis van nu, toch veel winst te kunnen maken. Uw voordelen op een rijtje:

U bent later niet afhankelijk van het lage wettelijk pensioen.

U laat uw investering door kenners beheren zonder grote kosten.

U hebt geen beurskennis of groot startkapitaal nodig. (vanaf 500 euro)

U kan deze methode ook toepassen voor uw kinderen of kleinkinderen.

Door actief beheer is uw investering constant aangepast aan de economische situatie.

Drastische verlaging van de kosten omdat de bank geen tussenpersoon is.

 • winst checkVond je dit artikel al goed? Wacht maar tot je dit hebt gezien..
 • winst checkGelieve hier niet te klikken
 • # Niet gevonden wat u zocht klik hieronder om te zoeken in het zoekvenster >> • Leave a Reply

  You must be logged in to post a
  video comment.
  Schrijf in voor Gratis ebooks