Twitter
LinkedIn
RSS
Facebook
ClickBank1
ClickBank1
GoDaddy.com

Kies En Ze Kiezen Jou Judit Webber ISBN: 9789055948796


Kies En Ze Kiezen Jou Judit Webber ISBN: 9789055948796

Kies en ze kiezen jou geeft geen kant-en-klare antwoorden, maar draait juist om drie vragen; vragen die vreselijk simpel zijn, maar essentieel om keuzes te kunnen maken én verantwoorden. Ze helpen de mate van match bepalen tussen mens en werk, én tegelijkertijd uw bedrijf met een geloofwaardig verhaal neer te zetten.

Ik heb nogal wat banen-wissels gehad, dus ook veel kijkjes in keukens, 12 in 12 jaar wel te verstaan. Vaak werd me een mooi verhaal verteld tijdens de sollicitatiegesprekken, wat nogal ver af lag van de werkelijkheid, bleek later. Daar kwam ik natuurlijk pas later achter…

Ik begreep hier nooit zoveel van, snapte niet dat mij zo’n vertekend beeld verteld werd. Achteraf snap ik het een stuk beter. Het gewenste plaatje werd me geschetst, zoals men graag zou willen dat de organisatie eruit zou zien, van binnen en van buiten. In het kader van ‘de wens is de vader van de gedachten’…

Na ongeveer een maand kwam ik er elke keer al achter (steeds sneller), ik kwam de punten waar de organisatie niet matchte met het verhaal dat ze me vertelde één voor één tegen. Nou ben ik daar nogal gevoelig voor.

En als ik dan eenmaal wist dat er zoveel punten zijn waar het verhaal voor mijn gevoel niet klopte, dan kon ik me niet meer committeren aan het bedrijf. Ik ging steeds meer afstand voelen en uiteindelijk mondde het altijd uit in vertrek. Lang heb ik daardoor aan mezelf getwijfeld…

Na al die jaren én wat jaren als ondernemer, heb ik al die non-match-ervaring omgezet in een model, 3 vragen waarmee je je organisatie kunt ‘meten’ hoe geloofwaardig je verhaal is. Waarmee je de blauwdruk van het DNA van je bedrijf kunt maken.

De drie antwoorden zorgen voor de juiste aantrekkingskracht zowel binnen het bedrijf, richting medewerkers (ik zet m’n HR ervaring graag in) als buiten, richting klanten die écht passen bij je bedrijf, die meer dan klanten zijn, nl. relaties!

En bij dat laatste stuk heb ik juist in mijn ondernemerschap veel ervaring opgedaan. Ik hou namelijk niet van zomaar klanten, ik ga graag een relatie aan. Een langdurige relatie. En niet alleen omdat dat prettiger is qua zakendoen, maar omdat ik graag een echte verbinding aan ga met mensen.

En het allermooiste effect vind ik van het model dat het zowel klanten als medewerkers laat voelen, ervaren waar het bedrijf voor staat. En dus ook of zij erbij passen. Uitstekend te gebruiken bij reorganisaties dus. Het verzacht enorm… Het laat mensen echt bewust worden wie het bedrijf is en wie ze zelf zijn tenslotte!

Zo is mijn mooiste ervaring met iemand ontslaan, er eentje waarbij ik bedankt werd door de medewerkster in kwestie. Ze had door dat ze niet meer paste bij het bedrijf en nam daardoor met opgeheven hoofd afscheid. Ze had zin in het begin van haar nieuwe carrière zelfs.

Zo kan het dus ook! Kies en ze kiezen jou!

Een verhaal dat klopt, waar zowel medewerkers als klanten zich aan kunnen verbinden. En dat is hard nodig in deze tijd van crisis. Mensen zijn nu meer dan ooit op zoek naar echtheid, naar vertrouwen, naar verbinding. Een inspirerend boek voor iedereen die pure keuzes wil maken bij alles wat hij onderneemt – keuzes die beklijven.

Met veel plezier heb ik het tweede boek Kies en ze kiezen jou van Judith Webber gelezen

Fabienne de Vries

Toute Media - Twitter: @FabiennedeVries

“Judith weet in dit gepassioneerde boek op treffende wijze af te rekenen met de mythe ‘kiezen voelt als verliezen’. Met inspirerende pragmatiek helpt ze je voorgoed van je ‘kies-pijn’ af! Complimenten ! “

Jan van Setten

auteur van de bestsellers 'De klantenfluisteraar' en 'Hoe krijg ik ze zover?

Bestel Hier: Kies en ze kiezen jou van Judith Webber >>>

 

 

  • winst checkVond je dit artikel al goed? Wacht maar tot je dit hebt gezien..
  • winst checkGelieve hier niet te klikken
  • # Niet gevonden wat u zocht klik hieronder om te zoeken in het zoekvenster >>  • Leave a Reply

    You must be logged in to post a
    video comment.
    Schrijf in voor Gratis ebooks